7 лютого 2022 року в рамках співпраці з профільними громадськими організаціями для проведення відкритої лекції було запрошено експерта з інтермодальних перевезень та логістики Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Костянтина Савченка.

Лекція була присвячена організації комбінованих перевезень. Зокрема, було розглянуто термінологію комбінованих перевезень, конструктивні особливості рухомого складу, умови, правила і маршрути контрейлерних перевезень з території України.

В лекції також було обговорено проблеми організації комбінованих автомобільно-поромних перевезень Чорним морем, розглянуто маршрути перевезень в напрямах Україна–Грузія, Україна – Туреччина, Україна – Казахстан. Експерт розповів про умови перевезення вантажних автомобілів поромами та правила безпеки транспортних засобів і вантажів при транспортуванні на поромах.

Також Костянтин Савченко зупинився на особливостях контейнерних перевезень автомобільним і залізничним транспортом в Україні, продемонстрував схеми розміщення контейнерних терміналів і маршрути контейнерних поїздів на території України.

В кінці зустрічі студенти мали можливість задати питання експерту щодо проблем і перспектив розвитку мультимодальних перевезень в Україні.