15 березня 2023 року в рамках запланованих заходів у Національному авіаційному університеті кафедрою організації авіаційних робіт та послуг було проведено вебінар-зустріч здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг з директором підприємства «Секрет Сервіс» Гнашуком Андрієм Васильовичем. Обговорення стосувалося перспективних напрямків розвитку як пілотованої, так і безпілотної авіації.

З привітальним словом виступила гарант освітньої програми «Організації авіаційних робіт і послуг» к.т.н., доцент Пронь Світлана Віталіївна. Спікером зустрічі був стейкхолдер – представник підприємств авіаційного сектору, директор ПП «Секрет Сервіс» Андрій Гнашук, який виступив з доповіддю на тему «Перспективні напрямки розвитку пілотованої та безпілотної авіації».

Під час зустрічі були обговорені такі питання, як:

  • Основні види авіаційних робіт (цікаві факти застосування повітряних суден для вирішення широкого кола завдань у сфері сільськогосподарських, моніторингових, аерофотознімальних, санітарних робіт, робіт з патрулювання, пошуку та рятування).
  • Стан розвитку сфери виробництва та експлуатації безпілотних літальних засобів та пілотованої авіації.
  • Переваги безпілотних авіаційних комплексів.
  • Особливості і перспективи ОПП «Організація авіаційних робіт і послуг».

Тема зустрічі викликала значне зацікавлення та знайшла активний відгук серед учасників. Андрій Гнашук отримав багато питань від здобувачів вищої освіти, на які він із задоволенням відповів, та в підсумку підтвердив високу зацікавленість підприємств авіаційної галузі у випускниках ОПП «Організація авіаційних робіт і послуг». Також було зазначено перспективність подальшого стрімкого розвитку цього напрямку, збільшення попиту роботодавців на компетентних фахівців у сфері авіаційних робіт і послуг.

Науково-педагогічний колектив кафедри організації авіаційних робіт та послуг, здобувачі та гості зустрічі висловлюють щиру подяку Гнашуку Андрію Васильовичу, який прийняв запрошення та поділився актуальною та корисною інформацією.