5 квітня 2023 року кафедрою організації авіаційних робіт та послуг було організовано Круглий стіл «90-річчя історії НАУ». Захід проводився в межах засідання гуртка «Системний розвиток транспортних технологій при взаємодії транспорту».

Зі вступним словом щодо важливості створення НАУ та здобутків до 90-річчя навчального закладу звернулася керівник гуртка – к.іст.н., доцент кафедри Чайка Н.Г.

На круглому столі з доповідями виступили 12 гуртківців.

Здобувачі Дадіжа Тетяна та Колодяженська Анастасія (БС-306Б) розповіли різні версії виникнення НАУ. В офіційній версії було висвітлено всі накази щодо створення Київського авіаційного інституту на базі авіаційного факультету Київського машинобудівного інституту у 1933 році. У «романтичній» версії розглядався більш ранній період становлення Київського авіаційного гуртка (1908) на базі Київського політехнічного інституту, який об’єднав усіх аматорів повітряної справи початку ХХ століття.

Першокурсники Євтух Вікторія та Ковріга Ксенія (МТ-103Б) продемонстрували презентацію на тему: «Основні структурні підрозділи НАУ», доповнив їх виступ активний член гуртка Ілля Вязментинов (БС-105Б) про основні факультети, які пропонує  НАУ для вступу абітурієнтам.

Детально про створення та історію рідного факультету менеджменту, транспорті і логістики доповіла Степанченко Карина (БС-306Б).

Серед членів гуртка пролунали дуже насичені та яскраві доповіді щодо міжнародної діяльності університету та наукових здобутків його структурних підрозділів від здобувачів 2 курсу Шкуматової Софії (МТ-204Б), Тимошенко Анни та Яценко Ауріки (БС-206Б). Цікаву та змістовну презентацію продемонстрував Січкар Максим (МТ-204Б) про «Найвагоміші наукові розробки НАУ».

Впродовж своєї 90-річної історії НАУ випустив безліч здобувачів. Авраменко Вікторія та Бєлоусова Євгенія (БС-206Б) розповіли про відомих викладачів та випускників НАУ різних років. Про видатних професорів, які у різний час викладали в НАУ, доповів також Моржов Іван (МТ-304Б).

На завершення всіх презентацій окремо було виділено роль Галини Суслової у розвитку цивільної авіації України. Презентацію підготувала Іванна Ліпковська (БС-105Б).

На заході були присутні викладачі і здобувачі кафедри організації авіаційних робіт та послуг,  а також гості – студенти Політехнічного інституту Томара (Португалія).

На знак завершення засідання круглого столу пролунав гімн НАУ з демонстрацією відеоряду з історії розвитку закладу.

Дякуємо всім за присутність та виступи! Мирного неба та подальших успіхів для процвітання нашого рідного університету – Національного авіаційного університету!