Кафедра організації авіаційних робіт та послуг Національного авіаційного університету почала використовувати хмарну систему управління транспортом «Мурашина логістика» для підготовки здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» та «Магістр» за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)».

Це стало можливим завдяки співпраці кафедри з розробником системи – компанією АНТ-логістик. Застосування хмарного сервісу дозволяє автоматично планувати та оптимізувати маршрути перевезення, здійснювати GPS контроль трафіку та проводити аналіз ефективності логістики. Усі ці процеси моделюються у навчальному процесі, даючи можливість здобувачам вищої освіти здійснювати практичні операції, використовуючи софт, що застосовується у десятках великих компаній-перевізників кількох країн.

Для роботи з Національним авіаційним університетом команда “Мурашиної логістики” надає безкоштовний доступ до всіх своїх сервісів, повністю використовуючи можливості системи як у хмарному середовищі, так і у взаємодії із зовнішніми програмами.

Кафедра планує використовувати систему для підготовки фахівців з кількох освітніх програм, зокрема ОПП «Мультимодальний транспорт і логістика», «Бортовий супровід авіаційних пасажирських перевезень» та «Організація авіаційних робіт і послуг